10x feestelijke kersthapjes school
Houd jij ook zo van lekker eten tijdens kerst op school? Geen zorgen, want wij hebben een lijst met 10 superleuke en lekkere kersthapjes die je gemakkelijk zelf kunt maken. Deze hapjes zien er niet alleen geweldig uit, maar ze zijn ook nog eens heel snel klaar! Dus, laten we samen het feestmaal beginnen!
1. Rendier cupcakes
Bron: bakken.nl
Maak indruk met deze schattige rendier cupcakes! Het is heel makkelijk:
Ingrediënten
– Cupcakes (of cupcakemix om ze zelf te maken)
– Fondant (bijv. van Dr. Oetker)
– Bitterkoekjes
– Chocolade- of notenpasta
– M&M’s
– Zoute stokjes (krakelingen)
Hoe maak je de cupcakes tot een waar rendier-festijn?
Stap 1. Snijd de bitterkoekjes doormidden.
Stap 2. Maak van de (witte) fondant twee gelijke bolletjes voor de ogen. De pupillen kun je maken van chocoladepasta.
Stap 3. Bestrijk de muffin met een laagje chocoladepasta.
Stap 4. Aan de bovenkant voeg je twee krakelingen toe in de pasta.
Stap 5. Leg de bitterkoekjes onder de krakelingen. Op het koekje kun je de ogen plaatsen.
Stap 6. Gebruik een M&M als neus, plak vast met wat chocoladepasta.
2. Komkommerboompjes
Bron: traktatieblog.nl
Maak eenvoudige kerstboompjes door komkommerstengels aan een satéprikker te rijgen. Super leuk én lekker! Snijd de komkommer in de lengte vier keer door, zodat je 8 stengels krijgt. Vervolgens snijd je elke stengel in vijf, verschillende grote stukjes. Aan een satéprikker voeg je de 5 stukjes komkommer, zodat het een kerstboompje wordt.
3. Rudolf hotdogs
Bron: brendakookt.nl
Maak grappige rendierbroodjes met croissantdeeg, knakworstjes, kaas en hagelslag. Een feestelijk hapje dat je zelfs koud kunt eten!
Ingrediënten
– Croissantdeeg
– Knakworstjes
– Zachte kaas
– Eieren
– Hagelslag
Hoe maak je rudolf hotdogs?
Stap 1. Gebruik twee driehoeken van het croissantdeeg. Met je vinger maak je de gaatjes dicht, zodat je een rechthoekige lap deeg krijgt.
Stap 2. Snijd het deeg in 6 repen. Rol ieder klein knakworstje in een reepje deeg.
Stap 3. Halveer de overige knakworstjes en snijd deze aan het uiteinde in, zodat het gewei kan ontstaan. Druk de worstjes in het deeg.
Stap 4. Roer het ei los en bestrijk vervolgens het croissantdeeg hiermee.
Stap 5. Verwarm de rendier hotdogs ongeveer 12 minuten op 180 graden in de oven.
Stap 6. Kneed de bolletjes voor de ogen van kaas, deze voeg je na het bakken op de broodjes.
4. Bananen sneeuwpopjes
Bron: Mama kletst
Maak schattige sneeuwpoppen van bananen met satéprikkers, spekjes, aardbeien, chocoladestift en M&M’s. Strooi er wat poedersuiker overheen voor de sneeuw! Zo maak je ze:
– Prik een satéprikker door een gehalveerde banaan.
– Snijd een spekje doormidden en rijg deze samen met een aardbei op de bovenkant van de banaan.
– Maak met chocoladestift de oogjes.
– Plak een M&M als neus en voila!
5. Fruitige kerstbomen
Bron: Voor mijn kleintje
Maak gezonde kerstbomen van watermeloenen en prik ze op satéprikkers. Snijd stukken watermeloen uit in driehoeken en prik drie stukken op elkaar op een satéprikker. Voeg als laatste een ster van ananas of banaan toe!
6. Sneeuwmannen-marshmallows
Bron: hola.com
Voor echte marshmallow-fans: rijg marshmallows op een stokje, teken gezichtjes en armpjes met chocoladestift, en voeg eventueel een eetbare rode neus toe!
7. Popcorn sneeuwman
Bron: ladylemonade.nl
Maak schattige sneeuwpoppen van popcorn op bekertjes. Teken een sneeuwman op de beker en voeg een sjaaltje toe met een stukje lint. Super makkelijk!
8. Gingerbread mannetjes
Bron: Koopmans.com
Maak leuke Amerikaanse koekjes met zelfrijzend bakmeel, kaneel, gemberpoeder, boter, suiker, golden syrup en ei. Versier ze naar wens!
Ingrediënten
– Zelfrijzend bakmeel
– 1 tl kaneel
– 2 tl gemberpoeder
– 110 gram ongezouten boter
– 75 gram lichtbruine basterdsuiker
– 75 gram donkerbruine basterdsuiker
– 3 el golden syrup
– 1 ei
Hoe maak je deze schattige ginger bread mannetjes?
Stap 1. Voeg 300 gram zelfrijzend bakmeel, kaneel, gemberpoeder en een snufje zout in een mengkom. Meng deze door elkaar.
Stap 2. Mix in een andere kom de boter en de twee soorten suiker zacht en romig. Voeg vervolgens de golden syrup toe en het ei. Meng tot een gladde massa.
Stap 3. Voeg het mengsel uit stap 2 toe aan het kruidige meel van stap 1. Kneed met de mixer in circa 3 minuten tot een soepel deeg.
Stap 4. Pak het deeg in huishoudfolie in en laat minimaal één uur rusten.
Stap 5. Is het uur voorbij? Rol het gingerbread dan uit en probeer zoveel mogelijk mannetjes hieruit te steken.
Stap 6. Leg de mannetjes op de met bakpapier beklede bakplaat en bak in ongeveer 10 minuten gaar in een voorverwarmde oven. Hmm jammie!
9. Ster-stroopwafels!
Bron: bloglovin.com
Snijd sterren uit stroopwafels, prik ze op prikkers, dip ze in gesmolten chocolade en strooi er discodip overheen. Origineel én lekker! Wat heb je nodig?
Ingrediënten
– Pak stroopwafels
– Een reep chocola
– Discodip
– Drop- en aardbeiveters
– Stevige prikkers
Bereiden van ster-stroopwafels
Stap 1. Snijd met een schilmesje sterren uit de stroopwafels.
Stap 2. Prik deze sterren op een prikker en verwarm ondertussen de chocolade au bain-marie. Je kunt kiezen voor chocola die jouw kinderen het lekkerst vinden.
Stap 3. Wanneer de chocola vloeibaar is, dip je de ster-stroopwafel in de chocola. Strooi vervolgens discodip eroverheen.
10. Kerstboom brownies
Bron: annekoendigitaal.blogspot.com
Maak heerlijke kerstboom brownies met roomboter, suiker, pure chocolade, stroop, eieren, vanille extract, bloem, cacaopoeder, bakpoeder, witte chocolade en candy canes. Smullen maar!
Ingrediënten (voor 10 boompjes)
– 60 gram roomboter (ongezouten)
– 150 gram fijne kristalsuiker
– 75 gram donkerbruine basterdsuiker
– 125 gram pure chocola
– Stroop
– 2 eieren
– 1 tl vanille extract
– 100 gram bloem
– 20 gram cacaopoeder
– 1 tl bakpoeder
– 75 gram witte chocolade
– 5 candy canes
Hoe maak je kerstboom brownies?
Stap 1. Doe de boter, suiker, chocola en stroop in een pannetje. Zet op laag vuur en roer door tot het gesmolten is.
Stap 2. Klop de eieren met het vanille extract schuimig. Voeg hier het afgekoelde mengsel van stap 1 aan toe en mix tot een gladde massa.
Stap 3. Voeg bloem, cacao poeder en bakpoeder toe en mix tot een beslag.
Stap 4. Giet het beslag in een bakvorm en strijk met een stapel glad.
Stap 5. Bak de brownie in 25 minuten op ongeveer 190 graden gaar.
Stap 6. Laat de brownie afkoelen. Snijd vervolgens de brownie in driehoeken, zodat het de vorm van een kerstboom krijgt.
Stap 7. Om je kerstboom te decoreren, smelt je de witte chocolade au bain-marie en maak hiermee een slinger op de kerstboom.
Stap 8. Prik een candy cane in de brownie als stam.
Stap 9. Versier naar keuze met spikkels of M&M’s.
Veel plezier met het maken en eten van deze feestelijke kersthapjes op school!
Tip: wist je dat er een speciaal Okki Feestdagen editie klaarligt? Bestel via onze blinkshop en laat jouw kind een eigen kerstboom knutselen of leuke puzzels oplossen. Fijne feestdagen!