7x lekkerste kidsproof recepten voor op de barbecue
Gezellig barbecueën! Eet je kind (stiekem) alleen maar stokbrood met satésaus? Met deze gevarieerde kidsproof recepten is jouw kind binnen no-time van het stokbrood af! Want dit wordt alleen maar smullen. Van mini-hamburgers tot aan heerlijk zoete maïskolven. Veel plezier met barbecuen!
1. Mini-hamburgers op een prikker
Deze ieniemini hamburger op een prikker is een feestje om te zien én al helemaal om op te eten! Bak een aantal hamburgertjes op de barbecue. Snijd van een boterham een aantal rondjes. Rijg eerst een half cherrytomaatje aan de prikker, dan een broodrondje, een stukje kaas, de mini-hamburger, een stukje komkommer en/of basilicum (net wat je kind lekker vindt) en eindig met weer een broodrondje. Smullen maar!
2. Aardappelspiraaltjes
Aardappelchips op een stokje, welk kind vindt dat nou niet leuk om te eten? Prik een aardappel aan een satéprikker en snijd met een scherp mes . Rooster de aardappel op de barbecue. Bestrooi met wat zeezout en bon appetit! Tip: je kunt heel makkelijk variatie aanbrengen door er kruiden aan toe te voegen. Denk aan Provençaalse kruiden, paprikapoeder of chili poeder voor een spicy variant.
Foto: StreetFood
3. Vrolijke worstenbroodjes
Snijd een plakje bladerdeeg in repen. Wikkel de bladerdeeg over het worstje en prik een stokje in de knakworst. Pak ‘m in met aluminium folie en leg deze vervolgens op de barbecue. Blijf tijdens het grillen – ze zijn in circa 15 minuten klaar – de worstenbroodjes goed draaien. Zodra ze gaar zijn, kun je bovenop nog een stukje kaas prikken.
Foto: LadyLemonade.nl
4. Zoete aardappelspiesjes
Lekker en gezond zijn deze zoete aardappelspiesjes. Schil een zoete aardappel en snijd deze in ongeveer plakjes van 2,5 centimeter. Voor een lekkere olie meng je het volgende:
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel tijm
Strooi deze olie vervolgens over de aardappelplakjes en rijg ze vervolgens aan spiesen. Binnen tien minuten grill je ze gaar op de barbecue!
Foto: Roos in de keuken
5. Hotdog met kaas, guacamole en tomaat
Een variant op het worstenbroodje, maar dan met wat meer groente en met een Mexicaanse twist. Leg 4 braadworsten op de barbecue en bak tot ze gaar zijn. Snijd een wit puntje doormidden en beleg die met guacamole en tomaten. Leg de worst erop en bestrooi eventueel met nog wat cheddarkaas.
Tip: Je kunt deze natuurlijk ook vegetarisch maken door een vegetarische worst op de barbecue te leggen.
Foto: Ah.nl
6. Zoete maiskolven
Lekker zoet, fris en knapperig. Niet zo gek dat de meeste kinderen dol zijn op mais! En deze hele maiskolven van de barbecue zijn helemaal een succes. Kook de maiskolven voor ze op de barbecue gaan alvast 10 minuten in ruim water met een snufje zout. Druk een satéprikker in de maiskolf. Schenk er wat olijfolie overheen en grill ze in eveneens 10 minuten rondom gaar.
Tip: Serveer met room- of citroenboter of maak een lekker yoghurtsausje met komijn, citroenrasp en koriander!
FOto: Uit Pauline’s keuken
7. Fruitspies met marshmallow
Dit toetje is de perfecte afsluiter voor op de barbecue en zet je in een handomdraai op tafel. Prik op een satéprikker aardbeien, ananas en marshmallows, en wissel ze om en om af. Leg de spiesen even op de barbecue tot de marshmallows zacht zijn en het toetjesfeest kan beginnen!
Foto: leukerecepten.nl
Met deze tips kun je kidsproof barbecuen en variëren met gerechten. Lekker, makkelijk en snel te bereiden. Voor iedereen een feestje! Smakelijk eten!