Paasrecepten om samen met je kind te maken
Ga samen met je kind aan de slag in de keuken voor het Paasontbijt. Lees hier allerlei leuke Paasrecepten voor jou en je kind.
Paaskuikens (gevulde eieren)
Je hebt nodig:
12 hardgekookte eieren
3 eetlepels mayonaise
1 ½ eetlepel mosterd
1 theelepel paprikapoeder
1 wortel
12 plakjes zwarte olijven
Aan de slag:
– Pel het ei en snijd een stukje van de onderkant van de eieren af, zodat ze blijven staan.
– Snijd dan 1/3 deel van de bovenkant af.
– Verwijder met een lepeltje het eigeel uit de eieren en doe het in een kom.
– Meng de mayonaise, mosterd en paprikapoeder door het eigeel.
– Doe het mengsel in een spuitzak en spuit het in de holle eieren.
– Snijd driehoekjes uit de plakjes wortel voor de snaveltjes. Snijd ook pootjes uit de wortels.
– Druk met een rietje kleine rondjes uit de olijven, voor de ogen.
– Plak de snavels en oogjes op het eigeel. De pootjes zet je onder het ei. Druk het ei er voorzichtig op. Het lijkt nu alsof het kuikentje uit het ei komt kijken!
———————————————————-
Paas-pannenkoekjes
Je hebt nodig:
½ pak pannenkoekenmix
350 ml melk
1 ei
250 gram mascarpone
12 gehalveerde abrikoosjes op sap
3 eetlepels suiker
boter om te bakken
Aan de slag:
– Doe de pannenkoekenmix in een kom.
– Voeg de helft van de melk toe en klop het door elkaar met een mixer of garde.
– Voeg dan de rest van de melk, het ei en de suiker toe.
– Klop het geheel tot een mooi beslag.
– Verhit de boter in een koekenpan.
– Schep met een sauslepel beslag uit de kom en maak daarvan drie hoopjes in de pan.
– De drie pannenkoekjes bak je 2 tot 3 minuten en draai je om.
– Leg de gebakken pannenkoekjes op een bord.
– Smeer op elke pannenkoek een beetje mascarpone.
– Abrikoos erop en klaar!
———————————————————-
Kaasstengels
Je hebt nodig:
150 gram boter, in blokjes
225 gram bloem
75 gram parmezaan, geraspt
½ theelepel mosterdpoeder
½ theelepel paprikapoeder
Aan de slag:
– Verwarm de oven voor op 200 ° C.
– Bekleed twee bakplaten met bakpapier en zet ze apart.
– Kneed de boter en bloem door elkaar tot je kruimels hebt.
– Voeg daaraan 60 gram parmezaan en het mosterd- en paprikapoeder toe.
– Roer er 2 eetlepels koud water door tot het mengsel bindt.
– Rol het mengsel uit tot een plaat van ongeveer 1 cm dik.
– Snijd 1 centimeter brede repen uit het mengsel en leg die op de bakplaten.
– Bestrooi de repen met de overige kaas en paprikapoeder.
– Bak ze in 15 tot 20 minuten goudbruin.
———————————————————-
Schaapjes-cupcakes
Je hebt nodig:
(Chocolade) cupcakes
dropveters
marshmallows
mini marshmallows
snoepoogjes
vanille roomglazuur
Aan de slag:
– Besmeer de cupcakes met glazuur.
– Snijd de grote marshmallows in de lengte door.
– Plak de ogen met glazuur op de bovenkant van een halve marshmallow.
– Snijd de dropveter in kleine stukjes.
– Maak gaatjes in de marshmallow voor de neusgaten en oren.
– Druk de stukjes dropveter in de gaatjes.
– Plaats het hoofd op de besmeerde cupcake.
– Versier met mini marshmallows.
– Plaats een stukje dropveter als staart. Klaar is je schaap!
———————————————————-
Meer lekkere paasrecepten vind je hier.